10 Mayıs 2012 Perşembe

Pijama Hakkinda Bilgiler

Pijama kelimesinin etimolojik kökeni Hintçeye dayanır. Bacak giysisi anlamına gelen pijama, Asya ve Güney Batıda özellikle erkeklere has belden bir kemerle bağlanan hafif kumaştan bir pantolon olarak kullanılmaydı.

Pijama günümüzde gece giysisi anlamında kullanılır. Evde herkesin rahatça oturmak ve hareket etmek için giydiği giysilerdir. Bayanların en çok tercih ettikleri pijama renkleri son  senelerde beyaz ve kırmızıdır.

Erkekler pijamaları çoğunlukla siyah ya da mavinin tonlarındaki renklerden oluşur.

Pijamaların 2 parça olarak altlı üstlü olarak satılan modelleri daha ön plandadır. Düz renkler, kareli ekose renkler ve desenler gibi çeşit zenginliği pijama seçimi konusunda bayanları zor durumda bırakmaktadır. Günlük pijamalarda bayanlar yakalı ve ön düğmeli modelleri daha fazla tercih etmektedirler. Bir çok bayan tarafından tercih edilen modeller arasında pijama takımlarında sabahlıklı olan modeller de yer almaktadır.

Yandan çizgili olanlar erkek pijama takımları arasında daha fazla tercih edilmektedir.

Pijamaların kumaşları rahat olmaları açısından çok önemlidir. Özellikle sağlık açısından pijamaların antialerjik kumaşlardan yapılmaları önemlidir. Kişinin üzerinde nasıl durduğundan ziyade rahatlığı ve kalitesi pijamalarda daha önemlidir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder